Skip naar hoofdinhoud

Jouw winkelmandje

translation missing: nl.cart.empty_html

About Queen Tarzi

Onstaan Queen Tarzi

Vaak krijg ik de vraag, hoe ben je begonnen en hoe is het allemaal tot stand gekomen? Ze zeggen dat de beste ideeën ontstaan als je zelf misgrijpt. Zo is het ook bij mij begonnen.Op mijn 12de vluchtte ik samen met mijn ouders, broertjes en zusjes naar Nederland vanuit Afghanistan. Voor een meisje van 12 jaar is het een hele opgave om in een vreemd land je eigen weg te vinden. Maar toen al was een mijn karaktereigenschappen: gedrevenheid. Nog steeds kan ik dingen niet half doen. Ik ga altijd voor het maximale.Want omdat mijn ouders geen Nederlands paspoort hadden en ik daarom in groep 8 geen cito- toets mocht maken, kreeg ik als advies: het laagste niveau Ik mocht vmbo basis doen. Vanuit daar, en hier komt mijn gedrevenheid, heb ik elk jaar een stapje omhoog gemaakt. Ik eindigde op de Universiteit van Amsterdam om daar de studie fiscaal recht te volgen. En alsof ik niet genoeg te doen had, kreeg ik tijdens mijn studie ook nog twee kinderen. Inmiddels ben ik mama van 3 mooie kinderen. En terwijl ik druk was met mijn kinderen en ondertussen werd klaargestoomd voor de arbeidsmarkt, begon ik mij te beseffen dat een negen-tot-vijf-baan niets voor mij was. De hele dag op kantoor deadlines halen en fiscale rapporten schrijven? Nee niets voor mij. En helemaal nu met kinderen wilde ik iets doen zodat ik het makkelijk kon combineren.Ik wilde iets heel anders, ik wilde ondernemen! Ik wilde mijn eigen tijd kunnen indelenHet werd dus de wereld van de cosmetica. Dat ik hiervoor koos had een oorzaak. Tijdens mijn zwangerschap droeg ik altijd wimperextensions. Toen ik deze op een dag verwijderde, waren tot mijn grote schrik, vrijwel al mijn wimpers verdwenen.Ik ging dus op zoek naar wimpers om de tijd te overbruggen en mijn wimpers weer te laten groeien , maar nu met 3D wimpers. Al snel kwam ik erachter dat je deze in Nederland niet kon kopen. De ondernemer in mij was wakker geworden, ik zag een gat in de markt. Ik ging op onderzoek uit, liet samples maken en een paar maanden later was ik de trotse eigenaar van Queen Tarzi.

'Manya'

Na drie vluchtelingenkampen is dit het huis waar ik terechtkwam, samen met mijn ouders,broertjes en zusjes.

Ik draag dit huis een enorm warm hart toe, want hier heb ik Nederlands geleerd en heb ik mij ontplooid. Maar hier heb ik ook tientallen brieven van de advocaat vertaald met mijn half-Nederlands. In dit mooie dorp hebben we ons zo welkom gevoeld; de basisschool waar ik mijn eerste Nederlandse zinnen heb leren schrijven. We hadden niet veel, maar we hadden het fijn samen. Ik herinner mij die tijd, ondanks dat ik als oudste kind op mijn 12de veel verantwoordelijkheden had, als zorgeloos. Mijn ouders hadden weliswaar stress of ze überhaupt mochten blijven, en die stress voelde ik soms ook omdat ik alle brieven moest vertalen die binnenkwamen, maar toch kom ik hier nog steeds graag. Omdat ik zulke fijne herinneringen heb. Uren buiten spelen en knutselen bij onze buurvrouw Moniek. Van zelf jurkjes naaien, via patronen, tot de eerste kennismaking met een computer, omdat haar man iets met ICT deed. In die tijd (lees: 22 jaar geleden) was dat heel bijzonder. Wij waren het enige buitenlandse gezin in dit dorp en we voelden ons geliefd. 

We werden vaak in de plaatselijke krant vermeld en één keer zelfs met een paginagrote vermelding met de titel ‘Manya is nu veilig.’ Je vraagt je nu vast af: ‘wie is Manya?’ Nou, dat was ik voor een periode van 5 jaar! Toen we door de COA voorgesteld werden aan onze juffen in Glimmen, zei de mevrouw tegen mijn juf: ‘Oekje, dit is Manya’. Zij schreef groot op het bord: Welkom Manya. Ik zag direct dat mijn naam verkeerd gespeld was, maar ik durfde niets te zeggen. Buiten dat was mijn Nederlands niet zó goed dat ik ze überhaupt tegen kon spreken. Iedereen uit Glimmen kende mij ook als Manya, totdat het eindelijk aangepast kon worden, omdat we na 5 jaar eindelijk ons Nederlandse paspoort kregen.

Omdat ik zo’n fijne zorgeloze herinnering heb aan het noorden ga ik er graag een weekend heen. Lekker weg van alle drukte en stress van Amsterdam en omstreken! Een bijzondere ervaring om daar nu te mogen zijn met 3 kinderen! 

Financieel

Zoals jullie weten vind ik woman empowerment belangrijk en kennis delen hoort daar zeker bij. Elkaar omhoog helpen en aanmoedigen is zeker waar ik voor sta. Een van de sprekers Marjan van de @thehappyfinancial is mij echt bijgebleven en ze zou zeker ook weer aanwezig zijn bij deel 2. Ik heb haar gesproken en heb met haar afspreken dat we een deze dagen live gaan om jullie te helpen met jullie financiële vragen. Boekhouding en belastingzaken zijn niet dingen waar je met plezier aan zit maar Marjan maakt het iets dragelijker 💪🏼! Veel ondernemers lopen tegen zaken aan die met een beetje aandacht makkelijk te verhelpen zijn en veel dames die plannen hebben haken af door de warboel is aan informatie waar je moeilijk het kaf van het koor kan scheiden.  

Droom

Mijn wens voor het komende jaar? Het is mijn ultieme droom om af en toe een stapje terug te kunnen doen. Ik heb een mooi bedrijf opgebouwd en we zijn bezig om een geweldig team samen te stellen. Het is nu aan mij om meer tijd voor mijn gezin te creëren en mijn rust te nemen wanneer dit nodig is. Mijn gezondheid laat te wensen over, dus het wordt ook echt tijd dat ik meer aan mijzelf ga denken. Of het mij gaat lukken weet ik niet, maar wat ik wel weet is dat ik inmiddels de juiste mensen om mij heen heb die mij zeker op weg kunnen helpen #thankful 

GRL PWR

Na twee jaar lang knokken, strijden en slapeloze nachten hebben is het vandaag eindelijk zover: de launch van de GRLPWR palette! Net toen het productieproces van onze palette bijna afgerond kon worden kwam de BLM-movement in beweging. Overal waar je keek zag je black lives matter en de productverpakking van de palette bestond uit een afbeelding, die symbool stond voor de protestbeweging. QueenTarzi staat voor diversiteit en inclusiviteit, dus we scharen ons uiteraard achter de protesten, maar ik wilde deze situatie absoluut niet uitbuiten. Daarom was ik genoodzaakt om het productieproces opnieuw in te gaan.De nieuwe look & feel sluit uitstekend aan bij wat we als merk willen uitstralen: GRL PWR. Vrouwen die elkaar steunen, ongeacht kleur en achtergrond. Natural & glam colours, die geschikt zijn voor iedere skin tone! Dat ik empowerment in dit jasje mag gieten en vandaag met jullie kan delen is voor mij ontzettend waardevol. Ik ben dankbaar, trots, maar ook ontzettend opgelucht dat ik wederom een prachtig product mag launchen. Ik kan niet wachten op jullie glam looks!