Skip naar hoofdinhoud

About us

Brand with a story


Over de naam Queen Tarzi

De naam Queen Tarzi is geen random keuze. Onze brand is vernoemd naar powervrouw Soraya Tarzi, Afghaanse koningin in de negentiende eeuw. Als vrouw van Koning Amanullah regeerde ze drie jaar over Afghanistan. In een maatschappij en tijd waar vrouwen als minderheden werden gezien stond deze beauty onverschrokken op als voorvechter op het gebied van vrouwenrechten en onderwijs voor vrouwen. Nooit meer heeft Afghanistan zo’n krachtige, getalenteerde vrouwelijke leider en vooruitstrevende QUEEN als Soraya Tarzi gekend.


Over de oprichtster  

Als kleine meid van 12 jaar werd Manizha Nabizada door de oorlog gedwongen Afghanistan samen met haar familie te verlaten en naar Nederland te vluchten. Om alles te halen uit de kansen die in Nederland vanzelfsprekend zijn, bikkelde ze hard voor een nieuw leven en bouwde ze haar bedrijf vanaf de grond op. 

Vanuit die achtergrond groeide ze uit tot de Manizha en de grondlegger van Queen Tarzi zoals we haar nu kennen: sterk, een doorzetter, humble, empowering en enorm dankbaar. Haar liefde voor Nederland en de liefde voor het omarmen van de Manizha die ze is geworden, is de drijfveer achter alles wat ze doet. LIEFDE en dankbaarheid zijn dé magische sleutelwoorden.

Ook in de 21e eeuw is er nog veel werk aan de winkel op het gebied van women empowerment. Voor Manizha is de beauty industrie hét platform om het werk van Soraya Tarzi voort te zetten en om vrouwen zich als een DAMN QUEEN te laten voelen. En zo werd in 2016 het vegan luxury beauty merk Queen Tarzi geboren. Met alle producten en activiteiten van het merk zet Queen Tarzi de legacy van Soraya Tarzi voort om haar waarden op de moderne vrouw over te brengen. Here’s to strong women!


Queen Tarzi’s filosofie

Manizha stopt al haar liefde in haar merk en haar iconische producten om je te laten voelen als de QUEEN die je bent. En LIEFDE komt niet uit een fabriek. Soms is het echt en hard, maar altijd authentiek, puur en magisch. Dat maakt Queen Tarzi anders dan alle andere veganistische beautymerken. 

Queen Tarzi Cosmetics, is the LOVE and FREEDOM giving back to women.

LIEFDE voor het teruggeven aan de maatschappij voor kansen in het leven

LIEFDE voor dieren in plaats van ze pijn te doen voor beauty

LIEFDE voor empowerment van alle individuen

LIEFDE voor elke type vrouw

LIEFDE voor vrijheid van meningsuiting

LIEFDE voor alle mogelijke manieren om lief te zijn voor jezelf

LIEFDE voor gelijkheid


Queen Tarzi foundation & events

Uit LIEFDE organiseren we evenementen en bijeenkomsten voor vrouwen. Het event “Voor vrouwen door vrouwen” is een goed voorbeeld. Vrouwelijke ondernemers krijgen hier de kans om te netwerken, presentaties van motivational speakers bij te wonen en de eerste stappen te zetten richting het realiseren van hun droomcarriere. 

De non-profit organisatie Stichting Queen Tarzi & friends is onze manier om terug te geven aan de samenleving. Met het ingezamelde geld bouwen we momenteel waterputten in Afghanistan en blijven we doorlopend vluchtelingen en oorlogsslachtoffers in Afghanistan helpen. 


Heb je zelf ideeën over waar wij ons steentje aan kunnen bijdragen? Stuur ons een mail via support@queentarzi.com